Hippisch Festijn Grave 2020

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 22:58

De wedstrijd in Grave staat bekend als een van de mooiere buitenwedstrijd in onze regio. Voor ons uiteraard de eerste keer , maar zeker in deze Corona tijd was het heel mooi opgezet en was de 1,5 meter heel goed te realiseren. De ochtend begon voor Lisa met het springen. Samen met Mister Sock's gestart in de BB klasse. Samen reden ze hun tweede wedstrijd met het springen en er was zeker weer verbetering te zien. Nog altijd loperig op stukken, maar ook weer super knap dat ze hem terug pakt. Jammer genoeg had ze een balkje op de tweede hindernis. Haar stijlpunten waren 6,5 - 6,5 en een 7 voor het gehele plaatje. Super torts op onze kanjers.

 

Na het springen hadden we even rust en konden de pony's samen even op de trailer rusten en wat eten en drinken. Natuurlijk werden er veel knuffels tussendoor gegeven. Meteen na de middag was Lisa met Basje aan de beurt in de Klasse L1. Haar tweede wedstrijd in deze klasse. Het wijken vinden ze samen nog een beetje lastig, maar hier zijn ze ook nog maar sinds kort op aan het trainen. Toch zien we elke week een beetje vooruitgang en daar gaat het om. Al met al reden ze samen een keurige proef waar ze heel blij mee mogen zijn samen! Dit resulteerde uiteindelijk in een tweede plaats met 202 punten. 

Direct aansluitend mocht ze in ring 4 aantreden voor haar tweede proef met Bas in het L1. In proef 8 zit een voor Lisa een lastig stukje met de volte en bij X rechtuit. Dit ging mis en ging ze links in plaats van rechts. Ze corrigeerde dit meteen heel erg netjes. Ze kregen hiervoor wel twee min punten maar vanaf dat moment ging de knop om en reed ze een zeer strakke proef. Dit resulteerde in 199,5 punt en een overwinning in deze proef. Super knap gedaan samen! Hieronder kunnen jullie de proef terug kijken.

Nadat ze de twee proeven had gereden met Bas was er dan de prijsuitreiking. We hadden niet gedacht dat ze tweede en eerste zou zijn, maar wat super goed gereden en we zijn trots op hun prestatie samen. Na een uurtje rust voor Lisa was Mister Sock's opgezadeld voor zijn B-proef. Lisa wil ook graag met Socky door naar het L1. Momenteel heeft ze na twee wedstrijden vier winstpunten. 

 

Omdat ze nog maar zo kort samen zijn gaat het eigenlijk al heel erg goed. Vandaag ook reden ze samen een hele mooie proef. Wat betreft nageeflijkheid moet het wel beter, maar dat komt vanzelf straks. Voor nu loopt hij nog wat te laag en lang. Het belangrijkste voor nu was om gewoon de oefeningen netjes te rijden en samen ervaring op te doen. Dat ging super netjes. Ook deze proef kunnen jullie hieronder bekijken. Met 205 punten won Lisa deze klasse met 11 amazones. Wauw! Wij waren verrast en wederom super trots! Jullie zullen begrijpen dat de stemming naar huis heel erg goed was en zijn de pony's heel veel geknuffeld. Wij hebben een lange maar zeer leuke dag gehad! Op naar de volgende wedstrijd!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.