Brabantse Kampioenschappen Outdoor 2021

Het eerste grote evenement voor Lisa en wat heeft ze hier naartoe geleefd. In de ochtend was de spanning dan ook wel voelbaar. Door de corona tijd hebben we dan ook maar een beperkte aanloop gehad en wisten we niet zo goed waar Lisa zou staan. Genieten was het motto en dan komt de rest vanzelf. Als eerste was Socky aan de beurt in de L1 klasse C-pony's. Het inrijden ging heel erg goed en samen hadden ze het goede gevoel te pakken. Vanuit de binnenbak naar de losjijbak buiten. Het laatste stapje naar de wedstrijdringen. Nog een dikke knuffel en succes en op naar haar proef. Deze ging super goed. Een paar kleine foutjes of in elk geval stukjes die beter hadden gekkinnen, maar een proef om trots op te zijn. 

Uiteindelijk was daar de einduitslag! Je kan de tussenstand continu bijhouden op het scherp en op je telefoon. Eerst eerste, dan terug naar twee en uiteindelijk een derde plaats. WOW wat was Lisa trots. Samen Socky een prachtig resultaat met 70,33%. Met zo'n score kun je ook net zo goed winnen, dus ze mocht hier gewoon super trots op zijn. Helaas werd maar 1 deelneemster afgevaardigd naar de Hippiade. 

Na deze prachtige prestatie moest Lisa zich nog een keer opladen voor haar proef met Bas. Net als bij Socky was Ans van Erp erbij om het samen top voor elkaar te krijgen. Met inrijden in de binnenbak ging het super. Alles zag er top uit en Bas en Lisa hadden het volste vertrouwen. Op het moment dat ze naar de buitenbak gingen om tde laatste puntjes op de i te zetten ging een andere pony ervandoor. Deze schrok van de wapperende parasols en bokte er op los. Hierop schrok bas zo erg dat hij er ook vandoor ging en Lisa nog maar net bleef zitten. Hierdoor was al het inrijden weg en hadden we alle tijd die er nog resteerde nodig om Lisa rustig te krijgen. Met dikke tranen de proef in, maar wat was het knap dat ze de knop omzette en toch haar proef reed. Misschien had het allemaal net even wat beter gekunnen, maar wat waren we trots op Lisa hoe zit dit voor elkaar had gekregen! Op de foto's is dan ook te zien dat haar gezichtje niet om lachen stond. Uiteindelijk resulteerde dit in een vierde plaats en werden er vier dames afgezonderd naar de Hippiade 2021 Outdoor. YES, door naar de Hippiade! Eind goed al goed!

Hier vind u de uitslagen en de afgevaardigden voor de Hippiade. --> klik hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.