Brabantse Kampioenschappen Indoor 2024 - Schijndel

Gepubliceerd op 3 februari 2024 om 12:55

Na de selectie wedstrijden gereden te hebben was dan eindelijk de avond van de Brabantse Kampioenschappen indoor. Op vrijdagavond 2 februari was de M2 - DE categorie aan de beurt en ik had er heel veel zin in! Eindelijk na een jaar weer een belangrijke wedstrijd. Het jaar 2023 was niet helemaal ons jaar. Allereerst was mijn pony Tijgerlelie geblesseerd en kon ik niet starten. Vervolgens brak ik mijn enkel en lag ik er een tijd uit omdat ik geopereerd moest worden. In de tussentijd kregen we de kans om onze knappe Chabalito B te kopen en hiermee zijn we keihard gaan werken om ons voor te bereiden op de selecties maar vooral op de Brabantse Kampioenschappen. Ik wilde vooral mezelf bewijzen dat we goed bezig zijn. Met de begeleiding van Petra van Esch maken we elke week weer stappen vooruit! Ik wilde dolgraag voor het podium gaan, maar plaatsing voor het NK had ik echt wel in mijn hoofd. 

In de ochtend zijn we naar stal gegaan en hebben we Chabalito gewassen , geknot en alles klaar gemaakt voor de avond. Daarna lekker nog even rustig thuis geweest en zo in de avond richting Schijndel. Mijn starttijd was 20.13 uur als laatste in de rubriek M2. Wat was het spannend met al dat publiek langs de baan. Ik had me voorgenomen volledig in mezelf te blijven en alleen met Petra bezig te zijn. En dat lukte zeer goed. 

De proef ging erg goed en ik was er zeer tevreden over. Er zaten zeker nog wel enkele foutjes in waaronder het halstrekken en de keertwending waarvoor ik beide een 4,5 had. Het geeft mij vertrouwen dat er nog altijd verbeterpunten zijn en dat het dus nog zeker beter kan. Daar hebben we dan de komende weken voor om dat te verbeteren.

Na de proef tijdens het uitstappen duurde het voor mijn gevoel lang om op de uitslag te wachten, maar wat kregen we een prachtig bericht! Derde plaats op de Brabantse Kampioenschappen indoor 2024! En een plaatsing voor het NK in Ermelo. Wat een geweldig gevoel en beloning voor het blijven geloven het afgelopen jaar! 

Uitslag Brabantse Kampioenschappen Indoor 2024 te Schijndel (Molenheide)

1. Claire Vermaes
2. Sofie Teulings
3. Lisa Claessens
4. Fem van den Hurk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.